• Home
  • Credite
  • Fondurile pentru Prima Casa 2013 se apropie de sfarsit
Fondurile pentru Prima Casa 2013 se apropie de sfarsit
12 Iunie 2013
Fondurile alocate pentru programul Pima Casa se subtiaza in fiecare zi, iar din cei 800 milioane de euro alocati pentru Prima Casa in 2013, au mai ramas aproximativ 100 milioane de euro.

In prima parte a anului romanii sau inghesuit la banci pentru a accesa un credit prin programul Prima Casa, mai ales in urma zvonurilor care dadeau ca sigura modificarea programului in acest an in Noua Casa, prin care bancile ar fi luat in garantie doar imobile noi.

Modificarea programului nu a mai avut loc, insa cererea mare a dus la utilizarea fondului alocat pentru acest an in cea mai mare parte. In ritmul de acordare a creditelor Prima Casa, fondurile ramase disponibile se vor epuiza in urmatoarele luni, avand in vedere ca media zilnica de dosare Prima Casa depuse la Fondul de Garantare este de aproximativ 100.

Vezi si Care sunt cele mai bune dobanzi la credite acordate prin Prima Casa in 2013.

Programul Prima Casa a facut ca tot mai multi romani sa isi permita o locuinta, mai ales ca in prezent rata la un credit Prima Casa este mai mica decat chiria practicata la apartamente, in marile orase.

In plus, avantajul acestui tip de imprumut il reprezinta avansul minim de doar 5% atat pentru creditul in lei dar si pentru cel in euro, pe langa dobanda avantajoasa, de aproximativ 4.5% DAE, la imprumutul in euro.

Astfel, pentru un credit de 40.000 pe 30 de ani, rata lunara a coborat sub 200 de euro, si pleaca de la 193 euro pe luna.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite