• Home
  • Credite
  • Fondurile administrate de Erste Asset Management au atras 110.000 de investitori
Fondurile administrate de Erste Asset Management au atras 110.000 de investitori
28 Noiembrie 2013
Erste Asset Management are, la 5 ani de la lansarea pe piata, peste 5 miliarde lei active in administrare si peste 110.000 investitori.

In functie de fondul sau fondurile in care au investit, investitori au obtinut in ultimul an randamente superioare celor aduse de depozitele bancare. In ultimele 12 luni, randamentele fondurilor sau situat intre 5.6% si 21.2%.

Fondurile care au fost lansate in urma cu 5 ani de zile au inregistrat in aceasta perioada randamente cuporinse intre 50.6% si 92.4%, cel mai mare randament fiind inregistrat de Erste Equity Romania, fost BCR Expert.

"Am pornit in 2008 cu un volum de active in administrare de numai 362 de milioane de lei. In prezent am depasit un volum de 5.5 miliarde de lei, echivalentul a 1.2 miliarde de euro, active in administrare si ne indreptam din nou spre o cota de piata de 40%. In toti acesti ani, am inregistrat cresteri ale numarului de investitori (peste 5 ori) peste media pietei (de 3 ori), fiind principala forta de penetrare a ideii de fond de investitii in contextul mai larg de introducere a conceptului de finante personale in Romania. In urma cu cinci ani, procesam cateva operatiuni pe zi, pe care le puteam numara pe degetele unei singure maini, acum avem si zile in care procesam peste o mie de operatiuni cu valori de zeci sau chiar sute de milioane de lei. Si avem dovada clara ca viziunea noastra este viabila: contribuim la o viata mai buna pentru Romania investitoare!", a declarat Dragos Neacsu, CEO Erste Asset Management.

Randamentele ridicate oferite de catre fondurile mutuale locale au atras tot mai multi investitori, nemultumiti de dobanzile tot mai mici oferite la instrumentele clasice de economisire, respectiv depozitele bancare. In ultimul an aceasta tendinta s-a accelerat, odata cu scaderea dobanzilor la depozitele in lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite