• Home
  • Credite
  • Dobanzi in scadere la creditele ipotecare in lei
Dobanzi in scadere la creditele ipotecare in lei
27 Martie 2013
BCR a decis sa reduca dobanda oferita clientilor pentru creditele ipotecare in moneda nationala pana la 7.21%. Banca nu mai ofera clientilor proprii credite in euro, de la finalul anului trecut.

BCR a redus incepand cu aceasta saptamana dobanda la creditele ipotecare Casa Mea acordate in moneda nationala cu 1.1%, pentru clientii care detin un avans de minim 35% din valoarea locuintei achizitionate prin credit.

Dobanda oferita de banca este de 1.5% peste Robor la 6 Luni, pentru clientii care prezinta un avans de minim 35%. Dobanda creste cu 1.6% pentru clientii care au un avans situat intre 25% si 35%, si cu 2.1% pentru cei care au un avans mai mic de 25%. Avansul minim pentru creditele ipotecare in lei este de 15 procente.

BCR ofera clientilor si posibilitatea de a opta pentru un credit ipotecar in lei cu dobanda fixa pentru primii 5 ani. Dobanda fixa are valoarea de 8 procente, pentru un avans minim de 35%. Clientii bancii care isi vireaza salariul prin intermediul unui cont curent deschis la BCR, primesc o reducere de dobanda de 0.2%.

Imobilul adus in garantie este asigurat in mod gratuit de catre BCR pentru intreaga perioada de creditare. La acordarea imprumutului, clientii trebuie sa achite un comision de analiza in valoare de 990 lei.

"Consideram ca noile nivele ale dobanzilor, coroborat cu trendul descrescator inregistrat in ultima perioada al indicelui ROBOR, precum si cu eliminarea riscului valutar conduc la inexistenta unei diferente intre costul total al unui credit in Euro si al unui credit acordat in lei. Aceasta reducere a dobanzii creditelor in lei subliniaza angajamentul BCR pentru creditarea in moneda naţionala si consolideaza pozitia BCR ca si principal creditor ipotecar", a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Creditul ipotecar de la BCR ofera posibilitatea clientilor de a cumpara sau construi o locuinta, de a refinanta un credit contractat anterior sau pur si simplu sa modernizeze casa pe care o detin deja, BCR finantand pana la 85% din valoarea garanţiilor aduse fiind acceptatein garantie si imobile care apartin altor persoane.

BCR accepta o gama larga de venituri provenite din salarii, chirii, pensii, dividende, venituri din strainatate etc., precum si pana la 3 coplatitori ce pot participa la credit.

Clientii care doresc pot accesa scontra cost si o asigurare de somaj, car eofera protectie solicitantului in cazul pierderii locului de munca.

Pentru un credit in valoare totala de 150.000 lei, pe 30 de ani dobanda DAE este de 7.55%, iar dobanda variabila de 7.21% pe an (Robor 6 luni + 1.3% marja fixa a bancii). Rata lunara ajunge in acest caz la 1.019 lei, iar valoare platita pe durata creditului la 368.201. Exemplu este valabil pentru clientii care care incaseaza salariul la BCR pentru creditele noi solicitate ce reprezinta cel mult 65% din valoarea garantiei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite