• Home
  • Credite
  • Dobanda Robor scumpeste rata la credite in lei
Dobanda Robor scumpeste rata la credite in lei
21 Mai 2012
Cresterea inregistrata de dobanda Robor din ultimele 2 saptamani urmeaza sa se reflecte in dobanzi mai mari la credite cu dobanda variabila

Daca la inceputul anului Robor la 3 luni era de 6 procente, aceasta a inceput sa scada pana la 4.21% la inceputul lunii aprilie, influentata si de reducerile operate de Banca Centrala a dobanzii de referinta.

Evenimentele recente legate de o posibila iesire a Greciei din zona euro au avut repercusiuni asupra cursului de schimb valutar care a atins nivele maxime de peste 4.40 lei pentru euro si a dobanzii Robor la care se imprumuta bancile din Romania.

Aceeasi dobanda Robor la 3 luni folosita la calcul dobanzii variabile pentru credite Prima Casa era cotata vineri la o valoare de 5.45%, in crestere cu peste 1 procent fata de inceputul lunii mai. Cresterea afecteaza clientii care au contractat credite in lei sau pe cei care urmeaza sa acceseze un imprumut in moneda nationala, printr-o rata mai mare.

Evolutia recenta reprezinta un pas inapoi pentru eforturile BNR de a incuraja imprumutul in moneda nationala. Nici clientii care au credite in valuta nu sunt mai fericiti, cu un euro la maxim istoric, care a crescut doar in acest an cu aproape 3 procente, plata ratelor scoate deja mai multi lei din buzunarul acestora.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite