• Home
  • Credite
  • Dobanda Robor scade la noi minime istorice
Dobanda Robor scade la noi minime istorice
30 Septembrie 2013
Indicii Robor au coborat la noi minime istorice in ultima saptamana, o veste buna pentru cei care au credite in moneda nationala.

Dobanda Robor la 1 luna a coborat sub pragul de 3 procente, in timp ce Robor la 3 luni, utilizat in majoritatea contractelor de credit la calcularea dobanzii, a scazut pana la 3.24%.

Si indicii Robor la 9 si respectiv 12 luni au scazut sub pragul de 4 procente, astfel ca pentru prima data toti indicii Robor se situeaza sub valoarea de 4 procente.

Indicii Robor se afla pe o traiectorie descendenta de la inceputul anului, insa cea mai mare parte a scaderilor a survenit dupa ce BNR a decis reducerea dobanzii de politica monetara cu 0.25%, si apoi cu inca 0.5%, pana la minimul istoric de 4.5%.

Valorile pentru toti indicii Robor le gasiti in sectiunea dobanzi interbancare Robor.

Nu este exclus ca pana la finalul anului sa mai asistam la o noua reducere a dobanzii de politica monetara, iar aceasta sa coboare pana la 4 procente, mai ales ca inflatia se afla in scadere.

Indicele Robor la 3 luni a coborat in ultima saptamana pana la 3.24%, nivel cu aproape 3 procente mai mic fata de valorile inregistrate la finalul anului trecut, atunci cand acest indice se situa peste valoarea de 6 procente.

Aceasta reducere se resimte deja in buzunarele romanilor care au credite in lei cu dobanda variabila, acestia platesc rate lunare mai mici, iar in perioada urmatoare pe masura ce bancile vor actualiza dobanzile ratele vor continua sa scada.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite