• Home
  • Credite
  • Dobanda pentru un credit Prima Casa scade sub 5 procente
Dobanda pentru un credit Prima Casa scade sub 5 procente
3 Aprilie 2012
Fata de oferta anterioara, dobanzile au coborat cu peste jumatate de procent, pentru creditele in euro

Odata cu scaderea dobanzii Euribor la 3 luni sub 1 procent, actualizarea dobanzilor pentru credite acordate in cadrul Programului Prima Casa cu noua valoare Euribor, a adus valoarea dobanzii sub 5 procente.

Chiar daca bancile nu au micsorat marja fixa perceputa peste Euribor sau Robor, scaderile puternice inregistrate de cei 2 indici in primul trimestru al anului, au favorizat o scadere cu peste 0.5% la euro si cu mai mult de 1 procent pentru creditele in lei.

Majoritatea bancilor care vand clientilor credite Prima Casa, utilizeaza valoarea Euribor sau Robor de la finalul lunii martie pentru actualizarea dobanzii. In cazul Euribor, in ultimele 3 luni valoarea acestuia a scazut de la 1.356% la 0.777% in ultima zi a lunii martie, in timp ce Robor a ajuns la 4.57% de la 6.05%.

Marja de dobanda pentru un credit Prima Casa in euro este situat intre 3.65% si 4 procente. Bancile nu percep comisioane de acordare pentru acest tip de credit. Clientii platesc in schimb, un comision de 0.49% pe an, aplicat la jumatate din valoarea imprumutului.

Pe langa dobanda, care este mai mica decat un credit ipotecar standard, un alt avantaj prezentat de acest tip de imprumut, o reprezinta valoarea minima a avansului solicitat, de doar 5 procente din valoarea imobilului achizitionat.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite