• Home
  • Credite
  • Creditul Prima Casa are dobanzi mai mici cu jumatate de procent la lei
Creditul Prima Casa are dobanzi mai mici cu jumatate de procent la lei
15 Iulie 2013
Banca Romaneasca a redus marja de dobanda la creditul Prima Casa in lei cu jumatate de procent, la doua procente.

Miscarea facuta de banca vine sa incurajeze clientii sa se imprumute in lei, mai ales in in acest an dobanda la lei a inregistrat o scadere importanta datorita evolutiei favorabile a indicelui Robor la 3 luni, folosit la calcularea dobanzii variabile pentru creditele Prima Casa in lei.

In urma reducerii marjei de dobanda cu jumatate de procent, dobanda pentru creditul Prima Casa in lei de la Banca Romaneasca este de 2%, plus indicele Robor la 3 luni.

O marja de dobanda mai mica de 2 procente mai este oferita doar de catre CEC Bank, care vinde clientilor interesati de programul Prima Casa, creditul "Prima Noastra Casa", cu o dobanda de 1.9% peste Robor la 3 luni.

Compara oferta completa de credite Prima Casa.

Pe langa dobanda, clientii bancii nu mai platesc si alte comisioane de analiza sau administrare, singurul comision fiind cel de gesiune al garantiei datorat FNGCIMM, aplicat lunar la soldul garanţiei FNGCIMM. Valoarea acestui comision este de 0.0408% din soldul garantat de catre Fondul de Garantare, respectiv 50% din valoarea imprumutului.

Pentru un credit in valoare de 210.000 lei, acordat pe o perioada de 30 de ani, dobanda anuala efectiva este de 6.89%.

Pentru cei care doresc sa se imprumute in euro, Banca Romaneasca ofera o dobanda de 3.95%, la care se adauga indicele Euribor la 3 luni.

Majoritatea creditelor acordate pana in prezent prin programul Prima Casa sunt in euro, datorita dobanzii mult mai mici, fata de varianta in lei, chiar daca marja de dobanda este aproape dubla pentru creditul in euro. Diferenta este data de diferenta dintre indicii Euribor si Robor la 3 luni, care este de peste 4 procente, chiar si dupa scaderea Robor din acest an.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite