• Home
  • Credite
  • Creditul de nevoi personale cu dobanda fixa este mai ieftin cu 1 procent
Creditul de nevoi personale cu dobanda fixa este mai ieftin cu 1 procent
17 Mai 2013
Raiffeisen Bank a decis sa reduca cu 1 procent dobanda aplicata la creditele de nevoi personale fara ipoteca, dupa reducerea dobanzilor Robor din ultimele luni.

Reducerea a fost aplicata in cazul creditelor de nevoi personale cu dobanda fixa, cele cu dobanda variabila fiind indexate de banca automat la fiecare 6 luni, in functie de evolutia indicelui Robor la 6 luni.

Prin aplicarea acestei reduceri, Raiffeisen Bank ajusteaza oferta de credite pentru consum la evolutia dobanzilor din piata, si in special a celor variabile, care sunt influentate de scaderea indicilor Robor.

Banca a prelungit recent si oferta promotionala pentru acest tip de credite, prin care ofera comisioane zero de analiza si administrare clientilor care depun cereri de credit pana la 31 iulie 2013.

La creditele de nevoi personale fara ipoteca in lei cu dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare, aceasta pleaca acum de la 17% pentru creditele de pana la 3000 euro, echivalent lei si ajunge la 13% in cazul creditelor mai mari de 7000 euro, echivalent lei.

Cei care isi incaseaza salariul prin Raiffeisen Bank primesc o reducere de 1 procent la dobanda. Reducerea de dobanda se aplica pentru creditele nou acordate, clientii bancii care au in derulare un credit de nevoi personale cu dobanda fixa nu beneficiaza de aceasta reducere.

Pentru creditele cu dobanda variabila, marja bancii este situata intre 7.5% si 11.5%, iar dobanda totala, care include si indicele Robor la 6 luni este in prezent de 13.8% - 17.8%. Odata cu ajustarea dobanzilor la finalul lunii iunie 2013, si aceste dobanzi ar trebui sa coboare cu aproximativ 2 procente.

In cazul refinantarii de credite fara ipoteca, dobanda a coborat la 15%. Avantajul acestor credite il reprezinta perioada mai mare de acordare, de pana la 10 ani, fata de maxim 5 ani pentru celelalte credite de consum, daca sunt refinantate credite acordate inainte de 31 octombrie 2011.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite