Credite Prima Casa mai scumpe de la BRD
4 Martie 2012
Banca a majorat cu 0.25 procente, marja fixa de dobanda solicitata clientilor de credite prin programul guvernamental Prima Casa

In aceste conditii, o parte din scaderea inregistrata de catre dobanda Euribor sau Robor la 3 luni, folosita in calcul dobanzii variabile, nu mai este transferata noilor clienti, acestia beneficiaza de o reducere mai mica a dobanzii la un credit Prima Casa.

Noile marje de dobanda sunt cu 0.25 procente mai mari si ajung la 3.9% pentru credite acordate pe o perioada cuprinsa intre 10 si 20 ani, sau 4% la cele acordate intre 20 si 30 de ani.

La aceste marje de dobanda se adauga dobanda Euribor 3M (3 luni), care a avut o evolutie descendenta de la inceputul anului, iar in ultima saptamana a coborat sub 1 procent, de la 1.356% in ultima zi a anului trecut.

Creditele Prima Casa continua sa ramana cele mai avantajoase imprumuturi pentru achizitia unei locuinte, in conditiile in care avansul este de doar 5%, fata de minim 25% pentru un credit ipotecar in euro sau 15% la lei.

In plus si rata dobanzii este mai mica fata de creditele imobiliare clasice. La euro dobanda DAE medie pentru Prima Casa ajunge la 5.7%, conform statisticilor realizate de catre moneycenter.ro, fata de o medie de 7.8% la creditele imobiliare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite