• Home
  • Credite
  • Credite ipotecare mai scumpe la ING Bank
Credite ipotecare mai scumpe la ING Bank
2 Aprilie 2013
Banca olandeza a majorat marja de dobanda aplicata la creditele ipotecare in moneda nationala, cu un procent de 0.14%.

ING Bank majoreaza de la inceputul lunii aprilie marja de dobanda pentru creditele ipotecare in lei cu 0.14%, insa dobanda totala scade datorita actualizarii dobanzii cu indicele Robor la 3 luni, care a scazut in luna martie cu peste jumatate de procent.

In cazul creditelor cu asigurare de viata pentru achizitie locuinta, marja de dobanda este de 1.14%, in timp ce la la imprumutul de nevoi personale cu ipoteca marja bancii este de 1.64%.

Pe langa dobanda clientii bancii mai platesc un comision de analiza de 215 lei 1% din valoarea imprumutului, la acordarea acestuia. Pentru asigurarea de viata de grup comisionul lunar este de 0.029%.

Banca ofera si varianta fara asigurare de viata, insa dobanda este mult mai mare, de 8.25% atat la cele pentru achizitie imobil cat si la cele de consum cu ipoteca.

Aceleasi costuri sunt valabile si in cazul refinantarii de credite. ING Bank a renuntat incepand cu acest an sa mai vanda credite in valuta, si a redus in acelasi timp dobanda pentru creditele in moneda nationala.

Dupa ce in cursul anului trecut clientii cu credite in euro au beneficiat de pe urma scaderii indicelui Euribor in timp ce Robor a trecut de 6 procente, incepand cu luna martie a acestui indicele Robor a inceput sa scada, iar aceasta scadere urmeaza sa fie resimtita de clienti care au credite in moneda nationala.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite