• Home
  • Credite
  • Credite imobiliare cu dobanda fixa de 6.25% de la BCR
Credite imobiliare cu dobanda fixa de 6.25% de la BCR
6 August 2013
Cea mai mare banca locala a redus dobanda la creditele imobiliare si ipotecare in lei, oferind o dobanda fixa de 6.25% pentru primii trei ani ai imprumutului, dupa care dobanda este variabila.

BCR a imbunatatit oferta curenta pentru creditele imobiliare si ipotecare in lei Casa Mea BCR la nivelul disponibil clientilor care anterior puteau prezenta un avans minim de 25% din valoarea imobilului.

Astfel, clientii, care incaseaza veniturile lunare in cont BCR, pot accesa cea mai buna oferta la creditele imobiliare sau ipotecare in lei din piata, la o diferenta nesemnificativa fata de ofertele similare in euro, cu avans minim de 15% si dobanda fixa de 6.25 % pe an pentru primii trei ani sau dobanda variabila Robor la 6 luni + o marja de 1.9% pe an.

Oferta disponibila pentru clientii standard prevede dobanda fixa de 6.75% pe an, in primii 3 ani sau dobanda variabila de 2.4% plus Robor la 6 luni.

"Vanzarile de credite pentru investitii imobiliare standard au crescut in ultima perioada. Clientii sunt din ce in ce mai interesati de creditele in lei, intelegand avantajele legate de eliminarea riscului valutar si posibilitatea accesarii unei sume mai ridicate. Aceasta se corelează cu trendul descrescator al indicelui ROBOR, care a condus la reducerea semnificativa a diferentei dintre costul total al unui credit in EUR si al unui credit acordat in lei", a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, in cadrul BCR.

BCR a inregistrat, in ultima perioada, o dublare a numarului solicitarilor clientilor pentru creditele in lei destinate achizitionarii de imobile comparativ cu luna anterioara.

Cota de piata a BCR pe segmentul de credite ipotecare si imobiliare acordate in lei s-a dublat comparativ cu 15 octombrie 2012 data la care BCR a luat decizia creditari preponderente in lei si se apropie de pragul de 10% la nivelul intregului sistem bancar, in urma deciziei de a se concentra asupra creditarii in lei, astfel incat sa inverseze combinatia de valute din portofoliul de credite si sa-si foloseasca din plin capacitatea puternica de autofinantare in lei.

Pentru a accesa un credit imobiliar, banca accepta o gama larga de venituri, dar si pana la 3 coplatitori ce pot participa cu veniturile la credit.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia de a acorda credite preponderent in moneda nationala incepand din luna octombrie 2012, asumandu-si rolul de formator de piata in ceea ce priveste creditarea garantata in lei.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite