• Home
  • Credite
  • Credit Agricole ofera populatiei doar credite in lei
Credit Agricole ofera populatiei doar credite in lei
8 Aprilie 2013
Credit Agricole este a treia banca locala care in ultimele luni renunta sa mai ofere credite in valuta populatiei. Clientii bancii se pot imprumuta doar in moneda nationala.

Banca franceza Credit Agricole care a intrat pe piata locala in urma achizitiei de anul trecut a filialei locale a Emporiki Bank, a decis sa nu mai ofere credite in valuta, singura varianta fiind cea in lei.

Bancile locale incep sa renunte a mai acorda credite in valuta, dupa BCR, cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, care a luat aceasta decizie la finalul anului trecut si ING Bank, filiala locala a bancii olandeze cu acelasi nume, care nu mai acorda credite in euro din acest an, acum si Credit Agricole, cu o prezenta mai redusa in sistemul bancar local, face acelasi lucru.

Banca ofera clientilor credite ipotecare sau imobiliare, de refinantare, de nevoi personale fara garantii dar si credite acordate prin programul Prima Casa, toate insa doar in moneda nationala.

In cazul creditului Prima Casa marja de dobanda este cea maxima de 2.5% plus Robor la 3 luni, fara alte comisioane suplimentare in afara celui pentru Fondul de Garantare, in valoare de 0.49%, aplicat la jumatate din valoarea creditului o data pe an. Imprumutul este oferit doar clientilor care isi incaseaza venitul prin banca.

Creditul ipotecar in lei are o dobanda de 4.9% plus Robor la 3 luni, in timp ce creditul de consum cu ipoteca are o dobanda de 6.1% peste acelasi indice. In cazul creditului de nevoi personale fara garantii, rata dobanzii este de 7.5% plus Robor 3M, la care se adauga un comision de analiza de 20 euro si unul de asigurare de 0.2003% pe luna.

Clientii bancii care isi incaseaza venitul printr-un cont curent deschis la Credit Agricole primesc o dobanda mai mica cu 2 procente fata de varianta standard. Reducerea de dobanda este valabila pentru creditele ipotecare sau imobiliare, dar si pentru cele de consum cu sau fara ipoteca.

Chiar daca numarul bancilor care vand si credite in valuta se micsoreaza, in continuare clientii pot sa acceseze credite in valuta de la bancile care au in oferta aceste produse. Creditul in valuta si in special in euro, este preferat de clienti pentru ca ofera dobanzi mai mici decat varianta in lei, datorita diferentei dintre cei doi indici folositi la calculul dobanzilor, Robor si Euribor.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite