• Home
  • Credite
  • Citibank Romania ar putea renunta la partea de retail
Citibank Romania ar putea renunta la partea de retail
9 Decembrie 2012
Citibank a anuntat in aceasta saptamana ca isi va restrange in mod semnificativ operatiunile de retail din anumite tari, printre care si cele din Romania. Astfel, in curand romanii nu vor mai putea accesa credite de consum sau alte produse de retail alte bancii americane.

Printre actiunile de eficientizare a activitatii bancii la nivel global a fost inclusa si decizia ca Citibank Romania sa se concentreze pe segmentul corporate, urmand ca divizia de retail sa fie cel mai probabil oferita la vanzare.

"Desi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic, nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica", se arata in comunicatul bancii.

Citibank este prezenta in Romania inca din anul 1996 si furnizeaza produse si servicii financiare companiilor nationale si internationale, dar si persoanelor fizice. Printre produsele oferite de banca clientilor de retail se afla carduri de credit, credite de consum sau depozite bancare.

Citibank este una dintre cele mai importante companii internationale de servicii financiare, si detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 160 de tari din lume.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite