• Home
  • Credite
  • Cererea de credite a fost redusa in primele luni din 2012
Cererea de credite a fost redusa in primele luni din 2012
23 Martie 2012
Numarul de clienti potentiali verificati de catre banci la Biroul de Credit a scazut usor fata de perioada similara din 2011.

In luna ianuarie 2012 Biroul de Credit a inregistrat 293.000 de solicitari din partea bancilor, pentru verificarea unor clienti potentiali, iar in februarie acestea au urcat usor pana la 320.000.

Pe parcursul anului trecut, odata cu aparitia de promotii la credite din partea bancilor, numarul de solicitari pentru interogarea bazei de date a crescut si a depasit 500.000 in lunile martie si mai. In ultima parte a anului 2011, pe fondul disparitiei ofertelor promotionale din partea bancherilor, solicitarile au coborat sub 400.000 in decembrie.

In cazul unui client potential care doreste sa acceseze un credit, banca verifica prin intermediul Biroului de Credit, numarul si valoarea creditelor existente la alte banci, pentru a calcula gradului de indatorare al acestuia.

Bancile verifica si clientii din portofoliu, solicitand informatii cu privire la situatia actuala a acestora, pentru a monitoriza mai atent portofoliul existent.

In ultima perioada, odata cu modificarea normelor de creditare ale bancilor la cerintele BNR, care impun acordarea de credite de nevoi personale pe o perioada maxima de 5 ani, accentul a fost pus pe acordarea de credite Prima Casa, care nu au fost impactate de catre aceste norme. Aceste credite pot fi obtinute cu un avans minim de doar 5 procente, iar marja de dobanda este de 4% peste Euribor 3M (la 3 luni) sau 2.5% peste Robor 3 M (la 3 luni).

La Biroul de Credit transmit in prezent informatii atat negative, cu privire la creditele restante, dar si pozitive, referitor la numarul si valoarea creditelor unui client, un numar de 36 banci si 19 institutii financiare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite