• Home
  • Credite
  • BRD a acordat Credite Prima Casa de peste 750 milioane de euro
BRD a acordat Credite Prima Casa de peste 750 milioane de euro
12 Decembrie 2012
De la demararea programului Prima Casa, BRD a acordat aproximativ 20.000 de credite cu o valoare de peste 750 miliooane de euro.

Programul Prima Casa a fost creat pentru sustinerea celor care doresc sa isi cumpere sau sa contruiasca o locuinta, prin acordarea unei garantii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobanda redusa.

De la demararea programului in iulie 2009, bancile au acordat peste 70.000 de credite Prima Casa, din care 20.000 credite au fost acordate de catre BRD.

Singura banca care a reusit pana acum sa depaseasca valoarea de 1 miliard de euro acordate prin programul Prima Casa este BCR, care recent a anuntat ca renunta sa mai acorde clientilor proprii credite Prima Casa in euro. Banca vinde in prezent doar credite Prima Casa in moneda nationala.

In luna decembrie si BRD a decis sa introduca in oferta creditul Prima Casa in lei, insa a pastrat si varianta in euro, in conditiile in care majoritatea solicitarilor venite din partea clientilor sunt pentru imprumutul in euro.

Preferinta romanilor pentru credite Prima Casa in euro se explica prin dobanda avantajoasa, care permite obtinerea unui credit mai mare, pe baza veniturilor prezentate. Decalajul de dobanda dintre creditul in euro si cel in lei a crescut in acest an, dupa ce Euribor 3M folosit la calcularea dobanzii a scazut cu peste 1 procent, iar Robor la 3 luni a urcat cu aproape 2 procente fata de minimul inregistrat in primavara acestui an.

Varianta in lei a creditului Prima Casa de la BRD are o dobanda de 2.5% peste Robor la 3 luni, fara alte comisioane, in afara celui datorat Fondului de Garantare. Pentru imprumutul in euro dobanda este de 4% peste Euribor la 3 luni. Banca vinde creditele Prima Casa pe o perioada maxima de 30 de ani.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite