• Home
  • Credite
  • BCR vinde credite in lei prin programul Prima Casa 4
BCR vinde credite in lei prin programul Prima Casa 4
29 Februarie 2012
Banca a inceput sa vanda credite Prima Casa in lei, care se adauga la oferta curenta a bancii in euro

Prin accesarea un credit Prima Casa in lei, clientii care au venituri in moneda nationala, elimina riscul valutar. Clientii care pot accesa un asemenea credit nu trebuie sa detina in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia, nici o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia cel mult o locuinta, dobandita prin alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Dobanda oferita de BCR, este formata din Robor 3M (3 luni) plus o marja de 2.3%, pentru cei care isi incaseaza salariul intr-un cont la BCR sau 2.5% pentru acei clienti care nu isi incaseaza salariul intr-un cont curent la BCR. Clientii care nu dispun de venituri suficiente pentru a accesa un credit Prima Casa, pot sa aduca maxim 3 coplatitori.

Avansul minim solicitat pentru acest tip de credite nu a fost afectat de catre noile norme de creditare ale BNR si are valoarea de 5 procente, atat la imprumutul in lei dar si pentru varianta in euro.

Creditul este garantat in proportie de 50% de catre Fondul de Garantare a creditelor, iar clientii platesc un comision anual de 0.49% aplicat la jumatate din soldul creditului.

BCR a acordat credite in valoare de peste 300 milioane euro prin intermediul programului Prima Casa 4, in timp ce valoarea totala a imprumuturilor acordate in cadrul celor 4 etape este de aproximativ 900 milioane euro, prin intermediul a peste 23000 credite.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite