• Home
  • Credite
  • BCR mai are doar 20 milioane euro pentru credite Prima Casa 4
BCR mai are doar 20 milioane euro pentru credite Prima Casa 4
7 Septembrie 2012
Suma ramasa disponibila pentru credite acordate in cadrul programului Prima Casa 4 reprezinta 3.5% din totalul sumei alocate pentru banca

Banca a avut la dispozitie in cadrul programului Prima Casa 4 fonduri in valoare de circa 600 milioane euro. Avand in vedere ca valoarea medie a unui credit Prima Casa acordat de catre BCR s-a situat in jurul sumei de 38.000 euro, iar garantia statului este de 50% din valoarea imprumutului, rezulta ca banca mai are fonduri disponibile pentru aproximativ 1000 de credite Prima Casa.

La jumatatea acestui an, BCR a depasit pragul de 1 miliard de euro credite acordate in cadrul programului Prima Casa, de la aparitia acestuia, iar numarul imprumuturilor acordate a depasit valoarea de 28.000.

Programul Prima Casa si-a pastrat atractivitatea in special pentru tinerele familii, care beneficiaza de o dobanda preferentiala si avans minim de 5%, fata de 25% in cazul unui credit ipotecar standard in euro. Majoritatea cererilor pentru credite Prima Casa sunt pentru varianta in euro, care au devenit mai ieftine odata cu scaderea dobanzii Euribor 3M (la 3 luni), utilizata la calculul dobanzii variabile pentru acest tip de credite.

Clientii care solicita un credit Prima Casa 4 sunt barbati tineri, cu varsta intre 25 si 34 de ani, iar perioada de acordare solicitata este cea maxima de 30 de ani.

Dobanda este variabila, find formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3.95%. Banca accepta pana la 3 coplatitori. Pe langa dobanda, clientii mai platesc un comision anual catre fondul de garantare de 0.49%, aplicat la jumatate din valoarea acordata a imprumutului.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite