• Home
  • Credite
  • BCR are 45 milioane euro pentru credite Prima Casa in lei
BCR are 45 milioane euro pentru credite Prima Casa in lei
9 Octombrie 2012
Banca a primit in cadrul programului Prima Casa o suma suplimentara pe care intentioneaza sa o acorde doar sub forma de credite in lei.

Deoarece in acest moment banca nu are in oferta credite Prima Casa in lei, imediat ce legislatia care reglementeaza programul Prima Casa va permite modificarea sau completarea ofertelor initiale de finantare, acestea vor fi adaugate in oferta bancii.

In prezent majoritatea imprumuturilor acordate prin acest program sunt acordate in euro, datorita diferentei de dobanda dintre credite in euro si cele in lei, care a crescut la peste 3 procente. Atractivitatea creditelor acordate in euro a crescut si mai mult dupa ce indicele Euribor 3M a scazut pana la valori apropiate de zero, de la peste 1.5% in urma cu un an.

In aceeasi perioada, indicele Robor la 3 luni care este utilizat la calcul dobanzii pentru aceste credite, nu a inregistrat o scadere asemanatoare. Marja maxima de dobanda peste indicele Euribor la 3 luni este de 4%, in timp ce pentru creditele in lei aceasta este de 2.5%.

Cele mai bune oferte din piata pentru credite Prima Casa in lei pleaca de la peste 8% dobanda DAE, in timp ce la euro dobanda DAE este situata intre 4.5% si 4.8%.

Prin intermediul programului Prima Casa, BCR a acordat pana in prezent circa 30.000 de credite, in valoare de aproximativ 1.2 miliarde euro.

Potrivit bancii, profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casa 4 este reprezentat de barbati tineri, cu varsta intre 25 si 34 de ani, care au ales perioada maxima de 30 de ani.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite