• Home
  • Credite
  • BCR a redus cu pana la un procent dobanda la creditele ipotecare in lei
BCR a redus cu pana la un procent dobanda la creditele ipotecare in lei
21 Ianuarie 2014
Dobanzile pentru creditele ipotecare in lei, vandute de BCR, au acum dobanzi cu pana la un procent mai mici fata de inceputul anului 2014.

Banca a redus dobanda si la creditele de nevoi personale in lei, cu peste un punct procentual, astfel incat acum 80% dintre clientii bancii vor avea acces la credite cu dobanzi mai mici de 10 procente. Dobanda anuala efectiva nu scade insa sub acest prag, si ramane in jurul valorii de 11 procente.

Clientii bancii care doresc sa cumpere o locuinta prin intermediul unui credit ipotecar in lei, si isi incaseaza salariul prin BCR, beneficiaza de o dobanda de 5.25% fixa pe 3 ani, mai mica cu un procent, in timp ce pentru un credit Prima Casa dobanda a coborat la 2%, plus indicele Robor la 3 luni.

Scaderea dobanzilor este valabila incepand de luni 20 ianuarie, doar pentru creditele noi acordate de catre BCR in lei, pentru persoane fizice.

Noile dobanzi tin cont de istoricul bun de creditare, comportamentul tranzactional cu banca, vechime si continuitatea in munca a clientului. BCR a efectuat prin aceasta miscare cea mai ampla reducere a dobanzilor la creditele in lei din piata, din acest an, in conditiile in care o treime din creditele noi in lei sunt acordate, in prezent, de catre BCR, potrivit unui comunicat transmis de catre institutia financiara.

"Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, speram sa dam un semnal pozitiv, in urma modificarilor dobanzii de politica monetara. Suntem deschisi afacerilor si gata sa acordam credite. Cu un nivel al ratelor dobanzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelenta oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase. Oferta noastra de creditare este credem cea mai buna din piata si stiu ca nici un client nu va regreta daca alege oferta noastra de creditare", a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

Creditele ipotecare cu dobanda variabila sunt mai ieftine cu 0.4 puncte procentuale, dobanda plecand de la 5,49%. Pentru creditele de nevoi personale fara garantii dobanda este situata acum intre 8.6% si 9.9% pe an, fixa pe intreaga perioada de creditare, la care se adauga un un comision lunar de 10 lei si unul de analiza de 250 lei, pentru clientii care nu isi incaseaza salariul prin banca sau nu refinanteaza credite de la alte banci.

BCR a marit si diferenta dintre dobanda aplicata creditelor Prima Casa accesate de catre clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul prin banca si cea standard, la 0.5 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite