• Home
  • Credite
  • Bancile isi majoreaza marjele ca sa nu scada costul la creditele in lei
Bancile isi majoreaza marjele ca sa nu scada costul la creditele in lei
17 Ianuarie 2014
Chiar daca indicii Robor inregistreaza noi minime istorice, dobanzile la creditele de nevoi personale in lei nu au reusit sa treaca sub pragul de 10 procente.

In urma scaderii accentuate a dobanzilor din piata monetara, unele banci au decis sa isi mareasca marja de dobanda, si astfel dobanda totala sa ramana aceeasi pentru clientii care doresc sa obtina un credit nou.

Aceste decizii nu ii afecteaza pe clientii care au credite in derulare, deoarece marja bancii este fixa pe toata perioada imprumutului, iar dobanda totala la creditele in lei a scazut in cazul acestora.

Printre bancile care au ales sa ofere aceleasi dobanzi la creditele de nevoi personale in lei se numara ING Bank, care a majorat marja de dobanda cu pana la un procent, incepand cu luna ianuarie, pentru a compensa scaderea indicilor Robor.

Banca ofera clientilor o dobanda care pleaca de la 7.5% peste indicele Robor la 3 luni, la care se adauga un comision de analiza dosar de credit in valoare de 105 lei si un comision de administrare credit, de 1% din valoarea acestuia.

O alta banca care a majorat dobanda este OTP Bank, aceasta ofera incepand cu acest an o dobanda mai mare cu pana la 1 procent, pentru creditele de nevoi personale fara garantii in lei.

Cresterea dobanzilor la creditele de nevoi personale oferite de catre Raiffeisen Bank, cu 2 puncte procentuale, se datoreaza finalizarii promotiei de care au beneficiat clientii bancii pana la finalul anului trecut. In plus, banca a reintrodus comisionul de analiza si cel de administrare, astfel ca acum aceste credite au costuri mai mari fata de luna decembrie.

Millennium Bank a decis sa majoreze dobanda cu aproximativ 2 procente pentru creditele imobiliare, oferite de banca in moneda nationala.

O scadere vizibila a dobanzii pentru creditele in lei se poate insa observa pentru imprumuturile acordate de banci in cadrul programului Prima Casa si pentru cele imobiliare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite