• Home
  • Credite
  • Bancile incep sa reduca dobanzile la creditele in lei
Bancile incep sa reduca dobanzile la creditele in lei
30 August 2013
BCR reduce dobanzile in lei pentru creditele de nevoi personale garantate Maxicredit cu pana la 3.4 puncte procentuale si cele la creditele negarantate in lei cu pana la 1 punct procentual.

Pe langa reducerea dobanzii la creditele de nevoi personale in lei, banca a decis sa reduca de la inceputul lunii septembrie si dobanda la depozitele in moneda nationala cu valori cuprinse intre 0.25 si 0.5 puncte procentuale.

"Suntem prima banca din Romania care reduce dobanzile la creditele in lei in urma modificarii dobanzii de politica monetara. Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, credem ca este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele pietei. Vrem sa acordam credite. Avem suficienta lichiditate si suntem pregatiti sa sustinem revenirea creditarii si economia per ansamblu atat prin credite negarantate, cat si garantate," a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

In cazul creditelor de consum garantate cu ipoteca, reducerea ajunge pana la 3.4 puncte procentuale, noile dobanzi oferite clientilor pornind de la 7% pe an. De asemenea, pentru creditele de nevoi personale fara garantii, reducerea este de pana la 1 punct procentual, noile dobanzi pleaca de la 12%/an.

Incepand cu 1 septembrie, dobanda la depozitele la termen in lei este mai mica cu valori cuprinse intre 0.25 si 0.5 puncte procentuale, noile dobanzi oferite clientilor la depozitele in lei sunt cuprinse intre 3% si 4.25% pe an, in functie de perioada de constituire.

Reducerea vine, de asemenea, in contextul reducerii dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce a determinat reducerea dobanzilor pe piata bancara si a randamentelor titlurilor de stat.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite