• Home
  • Credite
  • Bancile au acordat mai multe credite in lei
Bancile au acordat mai multe credite in lei
26 Aprilie 2012
In luna martie, soldul de credite in lei a avut o crestere dubla fata de cel in valuta, insa pe parcursul ultimului an, imprumutul in valuta a continuat sa avanseze mai repede

Avansul inregistrat de catre creditul neguvernamental in lei din luna martie fata de februarie 2012, se datoreaza in exclusivitate cresterii inregistrate la capitolul credite in moneda nationala acordate persoanelor juridice, care au avansat cu 2.7%, in timp ce populatia si-a redus soldul cu 0.5%.

Reducerea dobanzii de politica monetara de catre BNR a inceput astfel sa produca efecte, prin ieftinirea dobanzii Robor, iar companiile pot acum sa se imprumute la dobanzi mai mici.

In ultimul an, creditele acordate populatiei in lei s-au redus cu 1.6% pana la 34 miliarde lei, iar cele in valuta au avansat cu 11% pana la aproape 70 miliarde lei. Firmele s-au imprumutat mai mult cu peste 10 procente, atat in lei cat si in valuta. Soldul de credite acordate firmelor in lei a ajuns la 47 miliarde lei, in crestere cu 11.8% fata de anul anterior, in timp ce la valuta valoarea a ajuns la 72 miliarde lei, datorita avansului de 14.1% inregistrat in ultimul an.

Pe parcursul anului trecut, soldul creditului neguvernamental a crescut cu 10% si a ajuns la 224.305 milioane lei, in timp ce cresterea din ultima luna a fost de 0.9 procente.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite