• Home
  • Credite
  • Bancherii nu mai ofera credite nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani
Bancherii nu mai ofera credite nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani
29 Mai 2012
Banca Carpatica era una dintre putinele banci care mai oferea credite de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani

In urma modificarilor survenite in oferta de creditare a bancii, clientii pot accesa un credit nevoi personale pe o perioada maxima de 5 ani. Dobanda oferita de Carpatica pentru acest imprumut, este de 7.98% peste Robor la 6 luni sau 11.41% peste Euribor la 6 luni.

In afara de dobanda clientii nu mai platesc alte comisioane, iar suma maxima care poate fi accesata este de 10.000 euro. Banca a adaugat in oferta un credit de nevoi personale pentru refinantare (OneSmart fara Ipoteca), care permite refinantarea de credite acordate inainte de 31 octombrie 2012 pe o perioada de pana la 10 ani.

In cazul imprumutului imobiliar pentru achizitie locuinta, avansul minim a fost aliniat la cerintele Bancii Nationale, acesta nu poate fi mai mic de 15% la creditele in moneda nationala, iar la cele in euro este de 25% sau 20% daca venitul solicitantului este in aceasta valuta.

Modificarile sunt cele impuse de catre Banca Nationala la finalul anului trecut, prin care se incearca incurajarea imprumutului in moneda nationala in detrimentul celui in valuta, care are o pondere ridicata in soldul bancilor. Creditul in valuta are costuri mai mici insa expun clientul la riscul de curs valutar, care in ultima luna a atins noi maxime istorice.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite