• Home
  • Credite
  • Bancherii au acordat mai multe credite in ultima luna
Bancherii au acordat mai multe credite in ultima luna
27 Iunie 2012
Activitatea de acordare credite a crescut cu 1.1% in luna mai, fata de 0.1%, crestere consemnata in luna aprilie

Cresterea a fost sustinuta de creditele acordate in valuta atat populatiei, dar si agentilor economici. Componenta in valuta a crescut cu 1.6% in ultima luna, fiind sustinuta de catre imprumuturile acordate persoanelor fizice, care au avansat cu 1.5% si de cele acordate agentilor economici, care au avansat cu 1.6%.

In schimb, acordarea de credite in moneda nationala a cunoscut o crestere marginala de doar 0.2%. Eforturile BNR de sustinere a creditarii in moneda nationala se pare ca nu isi au efect, la fel ca si recomandarile facute in special populatiei de a se imprumuta in valuta in care obtine venituri, care pentru majoritatea este moneda nationala.

Soldul creditului neguvernemental a ajuns la 227.098 milioane lei, in crestere cu 9.4% fata de anul precedent. Din acest sold, partea cea mai importanta este reprezentata de catre finantarile acordate in valuta, 146.285 milioane lei, in crestere cu 13.2% fata de anul precedent, in timp ce finantarile in lei reprezinta 80.812 milioane lei.

Finantarile in moneda nationala au avansat cu 3.1% fata de anul precedent, iar cele acordate populatiei in lei au scazut cu 2.9% fata de anul precedent.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite