• Home
  • Credite
  • Au inceput sa scada marjele de dobanda la creditele in lei
Au inceput sa scada marjele de dobanda la creditele in lei
23 Martie 2012
Millennium Bank a redus marja de dobanda la creditele ipotecare si de nevoi personale cu ipoteca in lei cu aproape 2 procente

Pe langa reducerea marjei aplicata imprumuturilor in lei, banca a majorat dobanda la euro cu pana la 0.75%. Prin aceasta miscare banca urmeaza sfatul guvernatorului BNR, de a acorda credite in moneda nationala in detrimentul celor care in valuta, care expun clientii la riscul valutar.

Pentru un credit ipotecar, marja de dobanda la lei este de 3.75% sau 4.25% peste Robor la 6 luni, daca clientul dispune de un avans mai mic de 40% din valoarea proprietatii achizitionate. La euro, marja de dobanda este de 5.5% peste Euribor la 6 luni sau 6% daca avansul nu depaseste 40%.

Clientii care isi incaseaza venitul prin Millennium Bank, primesc o reducere de jumatate de procent, aplicata la marja de dobanda.

Banca a operat modificari similare si pentru credite de nevoi personale cu ipoteca, dobanda la imprumutul in lei pleaca de la 4.75%, iar la euro, de la 6.5%, plus dobanda Robor sau Euribor la 6 luni. Si in cazul acestui tip de credit, clientii care isi vireaza venitul primesc o reducere de 0.5% la dobanda.

Pe langa modificarea dobanzilor, Millennium Bank a modificat si dobanda interbancara folosita in calculul dobanzii variabile, de la Robor si Euribor la 3 luni, la Robor si Euribor la 6 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite