• Home
  • Credite
  • Au aparut primele credite bancare pe structura noilor norme BNR
Au aparut primele credite bancare pe structura noilor norme BNR
22 Ianuarie 2012
Ing Bank a adaptat oferta de credite destinate populatiei conform normelor adoptate de Banca Nationala la finalul anului trecut

Principala modificare introdusa in oferta de credite a bancii, o reprezinta reducerea semnificativa a perioadei de creditare in cazul imprumutului de nevoi personale pentru nevoi nespecificate cu ipoteca, de la 30 de ani la doar 5 ani, iar in cazul creditului de nevoi personale fara ipoteca de la 10 ani la 5 ani.

Clientii care doresc sa acceseze un credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, platesc o dobanda de 4.5% peste Euribor la 12 luni sau 1.5% plus Robor la 3 luni, daca incheie o asigurare de viata. Creditul este acordat intre o perioada minima de 3 ani si maxim 5 ani. Banca mai percepe clientilor un comision de analiza de 215 lei si unul de administrare credit de 1% din valoarea imprumutului, iar cei care apeleaza la asigurarea de viata oferita de ING, platesc o prima de asigurare de 0.35%.

ING Bank a introdus in oferta si un credit de nevoi personale cu ipoteca destinat clientilor care utilizeaza banii pentru investitii imobiliare. Acesta se acorda cu urmatoarele destinatii: cumparare casa sau teren, modernizare locuinta, achizitia de bunuri sau servicii sau refinantare credite existente. Pentru acest imprumut, perioada de creditare poate fi situata intre 3 ani si 30 de ani, iar dobanda si comisioanele sunt similare creditului pana la 5 ani. Valoarea maxima a imprumutului este de 250.000 euro sau 900.000 lei, fara insa a se depasi 75% din valoarea garantiei la euro sau 85% in cazul variantei in lei.

Cei care doresc sa achizitioneze o locuinta, pot apela la un credit ipotecar in euro sau lei, la o rata a dobanzii de 4% peste Euribor la 12 luni sau 1.5% plus dobanda Robor pe 3 luni. Acest tip de imprumut nu a suferit modificari, perioada maxima este de 30 ani, iar avansul solicitat a ramas acelasi, de 25% la creditul in euro respectiv 15% la cel in lei. ING Bank nu are in oferta un credit Prima Casa, varianta bancii pentru acest produs de creditare, a fost eliminata in toamna anului trecut.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite