• Home
  • Credite
  • Alpha Bank scumpeste creditele in euro si le ieftineste pe cele in lei
Alpha Bank scumpeste creditele in euro si le ieftineste pe cele in lei
8 Aprilie 2013
Banca elena a majorat cu pana la un procent marja de dobanda la creditele in euro, in timp ce pentru cele in lei aceasta a scazut cu jumatate de procent.

Daca unele banci locale au decis sa elimine definitiv din oferta creditele in euro, Alpha Bank a ales sa majoreze dobanda la euro si sa o reduca la lei. Astfel incat avantajul adus de un indice Euribor mai mic cu pana la 5 procente fata de Robor sa fie diminuat, iar clientii sa aleaga un credit in lei in defavoarea unuia in euro.

La creditele de nevoi personale fara garantii banca a majorat marja de dobanda cu 1 procent la euro, aceasta este acum de 9.5% sau 10% plus Euribor la 3 luni. Pentru varianta in moneda nationala, marja de dobanda pleaca de la 4.25% si poate ajunge la 5 procente, in functie de produsul de creditare accesat de client, la care se adauga indicele Robor la 3 luni.

Dobanda totala la creditele de nevoi personale in lei este mai mica sau similara acum cu cea oferita de banca la euro. Pe langa dobanda clientii mai platesc si un comision de analiza, achitat o singura data la acordarea imprumutului si un comision de administrare lunara de 0.35%, aplicat la soldul imprumutului.

Pentru creditele imobiliare in euro marja de dobanda a crescut cu 0.75%, concomitent cu reducerea marjei la lei, minus jumatate de procent. Chiar si in aceste conditii, dobanda la creditul in lei este mai mare cu peste 3 procente fata de cel in euro.

Clientii bancii care isi vireaza venitul intr-un cont curent la Alpha Bank primesc o reducere de dobanda de 0.5. Pe langa dobanda mai trebuie achitat si un comision de analiza de 400 euro, comision care nu este aplicat si pentru creditele de refinantare cu ipoteca.

Perioada maxima de acordare la creditele imobiliare poate ajunge pana la 35 de ani, insa la creditele de nevoi personale fara garantii nu poate depasi 5 ani, decat in cazul refinantarilor de credite acordate pana la 31 octombrie 2011.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite