• Home
  • Credite
  • Alpha Bank nu mai vinde credite de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani
Alpha Bank nu mai vinde credite de nevoi personale pe o perioada mai mare de 5 ani
17 Februarie 2012
Banca ofera clientilor imprumuturi pentru persoane fizice in conformitate cu noile norme de creditare, validate de catre BNR

Incepand cu aceasta saptamana, clientii bancii nu mai pot sa acceseze credite de nevoi personale cu sau fara garantii, pe o perioada mai mare de 5 ani. In cazul clientilor care refinanteaza doar credite acordate inainte de data de 31 octombrie 2011, perioada poate sa ajunga pana la 25 de ani, daca este adusa o garantie imobiliara sau 7 ani, fara garantii. Suma maxima care poate fi solicitata este de 350.000 euro pentru credite cu garantii imobiliare si 10.000 euro la cele fara garantii.

Daca refinantarea cuprinde si un credit acordat dupa data de 31 octombrie 2011, perioada este de maxim 5 ani, indiferent de garantiile prezentate.

Banca solicita o dobanda de 9.5% peste Euribor la 3 luni, la imprumutul nenominalizat cu garantii imobiliare in euro, sau 7.75% plus dobanda Robor la 3 luni, la cele in moneda nationala si un comision de analiza de 400 euro.

Pentru refinantare credite fara garantii, dobanda platita de clienti este formata din marja bancii de 7.5% plus Euribor la 3 luni sau 4.25% plus Robor la 3 luni. Pe langa dobanda, imprumutul mai presupune si un comision lunar de 0.35% aplicat la soldul creditului. Pana la finalul lunii martie, Alpha Bank a eliminat comisionul de analiza pentru refinatare credite.

Imprumuturile de refinantare cu garantie imobiliara au costuri reduse fata de cele fara garantii, dobanda este mai mica cu 1 procent la euro si 0.5% la lei, iar comisionul de administrare lunara este zero.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite