• Home
  • Credite
  • Alpha Bank isi incurajeaza clientii sa acceseze credite ipotecare in lei
Alpha Bank isi incurajeaza clientii sa acceseze credite ipotecare in lei
7 Februarie 2012
Banca a redus cu pana la 2.25 procente, marja la creditele ipotecare acordate in moneda nationala

Pentru un credit ipotecar in lei, marja de dobanda a coborat la 4.5% peste Robor la 3 luni, iar avansul minim este acum de 15%, fata de minim 25% la un imprumut similar, dar in euro.

Marja bancii este acum mai mica la lei, fata de cea pentru credite ipotecare in euro, insa dobanda totala la care se adauga si indicele Robor, este mai mare cu peste 3 procente.

Clientii care isi vireaza salariul beneficiaza de o reducere de 0.25 procente fata de varianta standard. Pe langa dobanda, clientii mai platesc si un comision de analiza in valoare de 400 euro.

La creditele de refinantare in lei, marja bancii a fost redusa cu 2.25%, cu 0.25% mai mult fata de creditul standard. Rata dobanzii este de 4.25% sau 4% pentru clientii care isi vireaza venitul, plus dobanda Robor la 3 luni. In cazul creditului de refinantare, clientii nu mai platesc comisionul de analiza in valoare de 400 euro.

Daca la un credit ipotecar in lei, marja de dobanda poate ajunge pana la 4%, pentru un credit Prima Casa, banca impune o marja de 2.5% peste Robor la 3 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite