• Home
  • Credite
  • A doua banca care ajusteaza oferta de credite la reglementarile impuse de BNR
A doua banca care ajusteaza oferta de credite la reglementarile impuse de BNR
30 Ianuarie 2012
Emporiki Bank, membra a grupului financiar francez Credit Agricole, a aliniat oferta de imprumuturi pentru persoane fizice la restrictiile Bancii Nationale

Principala modificare operata de banca, o reprezinta limitarea perioadei maxime la creditele de nevoi personale cu sau fara garantii, la 5 ani si reducerea sumei maxime acordate, de 10.000 euro sau echivalent lei la cele negarantate sau 300.000 euro la imprumutul cu ipoteca.

In cazul refinantarii de credite acordate pana la finalul lunii octombrie 2011, imprumutul poate fi acordat pe 10 ani si 30.000 euro sau daca este adusa o garantie imobiliara, perioada poate ajunge la 30 de ani si maxim 300.000 euro.

Emporiki a ridicat cu aceasta ocazie si rata dobanzii platita de clienti pentru toate tipurile de credite. La creditele ipotecare dobanda este de 7.05% peste Euribor la 3 luni sau 4.9% plus Robor la 3 luni. Clientii care isi vireaza salariul intr-un cont curent deschis la Emporiki Bank, primesc o reducere de 2 procente fata de dobanda standard. Suma maxima care poate accesata de catre un client poate ajunge la 1.000.000 euro, iar gradul de indatorare se poate ridica la 62%.

Pe langa dobanda, banca percepe un comision de analiza de 100 euro, plus un comision lunar pentru asigurarea de viata, in valoare de 0.021%.

Pentru un credit de nevoi personale, banca a majorat pe langa rata dobanzii si comisionul platit pentru asigurarea de viata obligatorie, la 0.2003% pe luna, aplicat la soldul imprumutului. Dobanda a fost majorata cu 1 procent, la 15.5% peste Euribor la 3 luni, in timp ce varianta in lei prezinta o dobanda de 8.6% plus Robor la 3 luni. Si pentru acest tip de imprumut, clientii care isi vireaza salariul primesc o reducere de 2 procente.

La acordarea creditului este perceput un comision de analiza de 100 euro sau echivalent lei, iar lunar se adauga un comision de administrare de 0.2%, aplicat la soldul creditului.

Emporiki a reactualizat si oferta de dobanzi pentru credite Prima Casa. La euro, marja bancii peste Euribor la 3 luni este de 3.99%, in timp ce imprumutul in moneda nationala este acordat la o dobanda de 2.5% peste Robor la 3 luni.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Credite