Suma maxima pentru un credit de nevoi personale fara garantii

Valoarea maxima care poate fi imprumutata de o persoana fizica depinde de venitul acesteia si a codebitorilor, de gradul de indatorare dar si suma maxima care poate fi acordata de banca pentru acest tip de credit.

Pentru majoritatea solicitantilor, venitul net reprezinta principalul obstacol catre un credit de nevoi personale cu o valoare mai mare. Venitul luat in calcul de catre banci pentru acordarea creditului poarta numele de venit disponibil, si se determina prin scaderea cheltuielilor de subzistenta din venitul net. Cheltuielile sunt determinate in functie de fiecare client, in functie de numarul membrilor de familie.

Deoarece creditul de nevoi personale fara ipoteca este mai riscant pentru banca, aceasta nu dispune de o garantie care sa fie executata in caz de neplata, suma maxima care poate fi acordata este mai mica fata de cea acordata prin intermediul unui credit de nevoi personale cu ipoteca.

Mai multe detalii si informatii: Compara credite de nevoi personale

Majoritatea bancilor plafoneaza suma acordata pentru un credit de nevoi personale fara garantii la 10.000 euro sau echivalent lei. Exista si banci care acorda credite de pana la 15.000 euro sau echivalent lei, iar in anumite cazuri si peste aceasta valoare.

Bancile isi selecteaza cu atentie clientii carora le acorda credite de peste 10.000 euro fara garantii. Printre conditii se numara un venit ridicat, un istoric bun de plata, virarea venitului prin intermediul bancii, dar si alte conditii impuse de fiecare banca in parte.

Majoritatea clientilor solicita de la banci credite care se incadreaza in jurul valorii de 10 - 15.000 lei, avand in vedere ca acest tip de imprumut este accesat in general pentru satisfacerea unor nevoi curente.

Imprumutul de nevoi personale fara ipoteca mai este folosit de clienti si pentru a obtine avansul minim necesar pentru un credit Prima Casa sau ipotecar sau pentru achizitia de bunuri de folosinta indelungata.

Credite Nevoi Personale