Ce este un credit de nevoi personale?

Creditele de nevoi personale sunt acele credite acordate de institutiile financiare populatiei pentru satisfacerea unor nevoi nenominalizate.

Pentru aceste credite, solicitantii nu trebuie sa declare modul in care vor fi cheltuiti, si nici nu trebuie sa prezinte un anumit document cu privire la destinatia banilor.

Creditele de nevoi personale se impart in doua categorii, credite de nevoi personale fara garantii si credite de nevoi personale cu ipoteca.

Creditele de nevoi personale fara garantii sunt cele mai accesate tipuri de credite de catre populatie. Acest lucru se datoreaza usurintei cu care sunt acordate de catre institutiile financiare, acestea promit acordarea banilor in termen de minim 24 de ore de la prezentarea documentatiei complete.

Vezi care sunt dobanzile si comisioanele la credite de nevoi personale fara ipoteca.

Suma maxima care poate fi acordata prin aceste credite nu depaseste de regula 15.000 euro, insa imprumutul mediu este de aproximativ 15.000 lei.

Creditul este accesat in general de clientii care au nevoie urgenta de bani, pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata, o vacanta sau diverse cheltuieli.

In prezent, majoritatea bancilor vand doar credite de nevoi personale in lei, cu dobanda fixa sau variabila, indexata in functie de dobanda Robor.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca se diferentiaza de creditul de nevoi personale fara garantii prin faptul ca trebuie sa ipotecati unul sau mai multe imobile in favoarea bancii, care sunt sau nu in proprietatea solicitantului.

Prin intermediul acestui credit, solicitantii pot primi sume mai mari de bani, de cateva sute de mii de euro, in functie de valoarea imobilelor si a veniturilor solicitantilor.

Vezi care sunt dobanzile si comisioanele la credite de nevoi personale cu ipoteca.

Multe dintre creditele de nevoi personsale cu sau fara ipoteca mai sunt utilizate de clienti si pentru obtinerea sumelor necesare pentru plata avansului la creditele ipotecare de achizitie a unei locuinte.

In concluzie, creditele de nevoi personale permit obtinerea de sume de bani fara a trebui sa justificam modul de utilizare a acestora.

Un credit de nevoi personale fara garantii are dobanzi mai mari decat creditele garantate, deoarece in caz de neplata, banca nu are o garantie care sa fie executata, si astfel sa isi recupereze banii imprumutati.

Credite Nevoi Personale