Care este costul unui credit de nevoi personale?

Pentru ca este destul de usor de accesat, fiind un credit fara garantii ipotecare, creditul de nevoi personale este si unul dintre cele mai scumpe imprumuturi oferite de institutiile de credit.

Costul creditului ar trebui sa fie principalul criteriu prin care clientul isi alege banca de la care sa contracteze un imprumut. Cu toate acestea, exista numerosi clienti care aleg un credit de nevoi personale la un cost dublu fata de cea mai buna oferta.

Pentru un credit de nevoi personale veti plati bancii o dobanda, care poate fi fixa sau variabila, si in functie de oferta fiecarei institutii de credit: un comision de analiza, comision de administrare lunara si comision pentru asigurarea de viata.

Daca dobanda este prezenta in toate contractele de credit, celelalte comisioane depind produsele de creditare ale fiecarei banci. Pentru a compara in mod corect ofertele diferitelor institutii de credit, trebuie sa folositi dobanda anuala efectiva sau DAE.

DAE aduna toate aceste costuri intr-o dobanda anuala, usor de comparat. Pe moneycenter.ro, va oferim posibilitatea de a compara creditele de nevoi personale oferite de institutiile de credit din Romania dupa dobanda anuala efectiva sau DAE.

Vezi care sunt sunt creditele de nevoi personale cu cea mai mica dobanda DAE.

Trebuie sa fiti atenti si la diferenta dintre creditele cu dobanda fixa si cele cu dobanda variabila. Daca un credit de nevoi personale fara garantii cu dobanda fixa va asigura stabilitatea ratei lunare, un credit cu dobanda variabila este supus fluctuatiilor indicilor Robor sau Euribor.

Cresterea indicelui mojoreaza dobanda si implicit rata lunara, iar o eventuala scadere ieftineste creditul. Datorita limitarii la 5 ani a termenului maxim de acordare pentru creditele de nevoi personale, de catre Banca Nationala, exista numeroase oferte de credite cu dobanda fixa, din care sa alegeti.

Limitarea perioadei de creditare are avantajul ca platiti mai repede creditul, iar suma platita bancii peste valoarea imprumutata este mai mica decat in cazul aceluiasi credit pe o perioada de 10 ani, in schimb cu aceleasi venituri puteti imprumuta o suma mai mica.

Atunci cand comparati costul unui credit de nevoi personale luati in considerare si beneficiile oferite. De exemplu, unele banci va pot oferi gratuit asigurarea de viata si somaj, reducere la achizitia unui card de credit, sau reducerea ratei dobanzii daca virati veniturile prin banca respectiva.

Credite Nevoi Personale