Noutati CREDITE


In primul trimestru al anului 2014 s-a observat o crestere progresiva a numarului de anunturi de la proprietari din ziarele si de pe site-urile special dedicate tranzactiilor imobiliare.
BRD a lansat si in acest an traditionala promotie de primavara la creditele de nevoi personale fara garantii, care se desfasoara pana la data de 4 mai 2014.
Banca Comerciala Romana a lansat o campanie de promovare a creditelor noi de nevoi personale cu accent pe oferta competitiva, simplitate si rapiditate.
Garanti Bank si Garanti Credite Ipotecare (Domenia Credit IFN SA) au anuntat inceperea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii in Romania.
Banca Comerciala Romana reduce, incepand din aceasta saptamana, dobanzile pentru creditele de nevoi personale cu ipoteca Maxicredit cu 1.25%.
BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, a redus rata dobanzii la creditele intermediare si anticipate acordate in lei si garantate cu ipoteca, de la 6.25% la doar 4.44% pe an, pe toata perioada creditului, pentru solicitarile de credit initiate de clienti dupa 1 februarie 2014.

Dobanzi Credite DAE

*medii
01-09-2015

 Imobiliare 
 RON  0,0 % 
 EUR  0,0 % 
 Prima casa 
 RON  0,0 % 
 EUR  0,0 % 
 Nevoi personale 
 RON  0,0 % 
 EUR  0,0 % 
 Nevoi personale cu ipoteca 
 RON  0,0 % 
 EUR  0,0 % 

Ghid Credite


In ce moneda trebuie sa ma imprumut?

Institutiile financiare ofera imprumuturi atat in moneda nationala (lei), dar si in alte monede, in special in euro, franci elvetieni sau dolari americani.


Ce tip de credit sa aleg?

Alegerea creditului de care aveti nevoie trebuie sa tina seama de valoarea acestuia, tipul de garantii, avansul necesar si posibilitatea de rambursare.


Care sunt tipurile de credite oferite de institutiile financiare?

Institutiile financiare acorda mai multe tipuri de credite: imobiliare sau ipotecare, pentru nevoi personale, de consum sau la domiciliu (rapide).


Termeni Credite


Credite

Relatii contractuale care se stabilesc intre o persoana fizica sau juridica denumita creditor, care acorda un imprumut in bani sau care vinde marfuri sau servicii pe datorie, si o alta persoana fizica sau juridica, denumita debitor, care primeste imprumutul (sau cumpara pe datorie). Pentru acest imprumut, debitorul trebuie sa plateasca dobanda. Pentru persoane fizice, institutiile financiare acorda mai multe tipuri de credite: imobiliare sau ipotecare, pentru nevoi personale, de consum sau la domiciliu (rapide).


Credite de Nevoi Personale cu Ipoteca

Imprumuturi acordate fara destinatie precis identificata (pentru nevoi personale) si pentru care debitorul nu trebuie sa justifice modul in care a folosit banii, pe baza unei garantii imobiliare. Poate fi folosit si pentru refinantarea a diferite tipuri de imprumuturi de la aceiasi banca sau de la mai multe banci. Rata dobanzii solicitate este mai mica fata de un imprumut pentru nevoi personale fara garantie imobiliara.


Credite imobiliare sau ipotecare

Credite acordate pe perioade medii si lungi, avand ca destinatie cumpararea sau constructia unei locuinte, modernizarea sau extinderea unui imobil, achizitia unui teren si viabilizarea acestuia sau refinantarea unor imprumuturi imobiliare sau ipotecare.


Rata dobanzii

Rata dobanzii exprima un anumit procent din suma imprumutata sau plasata in depozite bancare sau conturi de economii. Marimea ratei dobanzii este data de cererea si oferta de resurse pe piata bancara, taxa oficiala a scontului, puterea economica a unui stat, rata inflatiei, politica adoptata de fiecare banca in parte. Intalnim doua notiuni pentru rata dobanzii: rata dobanzii active si rata dobanzii pasive.


Refinantare credite

Clientul unei banci ramburseaza integral un imprumut vechi folosind unul nou, de la aceiasi banca sau de la o alta in alte conditii comerciale. Refinantarea este un proces care se presupune ca este in avantajul clientului. Se pot refinanta datorii de la mai multe banci dar si diferite tipuri de imprumuturi.


mai multe »