• Home
  • Comparatii
  • Nokia concediaza 10.000 de angajati pentru a reveni pe profit
Nokia concediaza 10.000 de angajati pentru a reveni pe profit
14 Iunie 2012
Producatorul de telefonie mobila Nokia a anuntat reducerea numarului de salariati cu aproape 20% in urmatorul an

Nokia se confrunta cu o concurenta puternica pe segmentul de telefoane mobile, in ultimul an a pierdut locul de cel mai important producator de telefonie mobila din lume in favoarea Samsung.

In acelasi timp, pe segmentul telefoanelor smartphone se confrunta cu o concurenta puternica din partea Apple si Samsung care detin peste jumatate din piata, in timp ce Nokia incearca sa recastige aceasta piata cu noile generatii de telefoane Lumia, al caror sistem de operare este oferit de Microsoft.

Pentru a face fata reducerii vanzarilor de telefoane mobile, Nokia a decis o restructurare profunda a activitatii, in urma careia urmeaza sa inchida facilitati de productie prezente in Germania si Canada dar si unitatea de productie aflata in tara natala Finlanda.

In urma renuntarii la sistemul de operare propriu pentru telefoane Symbian, Nokia a avut vanzari cu 50% mai mici pe acest segment in ultimul trimestru, iar modelul Lumia lansat in 2011 a avut vanzari de 2 milioane de unitati, fata de 35.1 milioane de telefoane iPhone.

Actiunile Nokia pierdeau astazi pe bursa peste 15 procente dupa anuntul facut de directorul general Stephen Elop, coborand sub valoarea de 2 euro pe actiune.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Comparatii