• Home
  • Comparatii
  • Cumparaturile de pe telefoane si tablete au ajuns la 20 milioane euro in 2013
Cumparaturile de pe telefoane si tablete au ajuns la 20 milioane euro in 2013
18 Martie 2014
La finalul lui 2013, valoarea totala a cumparaturilor efectuate de romani cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20.6 milioane euro, din care 13.8 milioane euro prin plati online realizate de pe telefoane si tablete, iar 6.8 milioane euro prin tranzactii SMS.

Circa 40% din totalul acestor plati au fost procesate de NETOPIA mobilPay, compania fiind cel mai important procesator de mobile commerce din Romania.

Din totalul platilor online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6%, in valoare de 4.6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone si tablete. In ceea ce priveste tranzactiile procesate prin microplati cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3.4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumatate din totalul pietei.

"2013 a fost anul m-commerce-ului peste tot in lume, si iata ca nici Romania nu a facut exceptie. Bineinteles, inca nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde platile online de pe telefon si tablete au devenit naturale, insa tot mai multi romani au inceput sa inteleaga si sa prefere aceasta metoda simpla de plata, sigura si mai la indemana ca oricare alta", a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei estimeaza dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumparaturilor de pe dispozitive mobile din totalul pietei de plati online cu cardul.

Utilizatorii de smartphone sau tableta, pot efectua plati online prin intermediul aplicatiei mobilPay MasterCard Mobile, lansata in parteneriat cu MasterCard Romania. Tranzactiile realizate prin intermediul acestei aplicatii dublandu-se la fiecare trei luni.

In anul 2014, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile va integra o noua modalitate de plata, destinata clientilor offline.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Comparatii