• Home
  • Card de credit
  • Tranzactiile cu cardul de credit si debit au crescut cu 11% in acest an
Tranzactiile cu cardul de credit si debit au crescut cu 11% in acest an
19 Noiembrie 2012
In primele noua luni din acest an au fost inregistrate tranzactii cu cardul de credit sau debit in valoare totala de 96 miliarde lei.

Din aceasta valoare 79 miliarde de lei o reprezinta retrageri de numerar prin intermediul unui card de credit sau debit, de la bancomatele sau casieriile bancilor.

Daca valoarea totala a tranzactiilor a crescut cu 11% in acest an, o crestere mai mare a fost inregistrata pentru platile cu cardul la comercianti sau pe internet. Aceste tranzactii au ajuns la 17 miliarde de lei, in crestere cu 20 procente fata de acceasi perioada din anul trecut.

Cresterea tranzactiilor la comercianti dar si pe internet se datoreaza promovarii din partea bancilor a unor beneficii suplimentare atasate in special la cardul de credit, plata in rate fara dobanda sau reduceri de pret. In plus, cresterea numarului de magazine online a contribuit si ea la cresterea numarului de achizitii platite cu cardul.

Bancile continua sa incurajeze utilizarea de catre clienti a cardului pentru plati la comercianti sau pe internet, acestea fiind mult mai ieftine, deoarece banca nu mai trebuie sa alimenteze zilnic bancomatele, operatiune costisitoare.

Aceasta tendinta este reliefata de cresterea numarului de POS-uri instalate la comercianti in ultimii, pana la peste 125.000 unitati, fata de 10.900 automate bancare (ATM-uri). Numarul de ATM-uri este de altfel in scadere constanta, mai ales datorita inchiderilor de unitati bancare, pe masura ce bancile isi ajusteaza reteaua, pentru reducerea cheltuielilor, dupa ce acordarea de credite bancare a scazut foarte mult in ultimii 4 ani.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Card de credit