• Home
  • Card de credit
  • Platile prin intermediul cardului avanseaza si trec de 4 miliarde euro
Platile prin intermediul cardului avanseaza si trec de 4 miliarde euro
20 Februarie 2012
Avansul a fost sustinut de catre evolutia crescatoare a numarului de carduri de credit si a celor de debit care au depasit 11 milioane unitati

Conform datelor Bancii Nationale, platile efectuate prin intermediul unui card de credit sau de debit, au ajuns anul trecut la aproape 19 miliarde lei, cu 26% mai mult decat in 2010, in timp ce retragerile de la bancomat au totalizat 98 miliarde de lei, o crestere mai redusa de doar 10%.

Evolutia este una naturala si ne apropie de pietele mature, unde plata cu cardul este preferata in defavoarea utilizarii banilor in numerar.

Tot in cursul anului precedent a crescut si gradul de utilizare a cardului pentru platile efectuate pe internet, impulsionate si de dezvoltarea pietei de reduceri de grup, care a ajuns in scurt timp la vanzari de milioane de euro. Preturile mici si discounturile generoase i-au facut pe tot mai multi romani sa incerce pentru prima oara plata cu cardul a unei achizitii pe internet.

La sfarsitul lui 2011 erau in Romania 11.2 milioane carduri de debit active, fata de 10.5 milioane la finalul anului 2010 si 2.16 milioane carduri de credit.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Card de credit