Plati cu cardul MasterCard direct de pe smartphone
27 Martie 2013
Cei care detin carduri MasterCard vor putea efectua plati direct de pe smartphone cu ajutorul unei aplicatii care poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

MasterCard si procesatorul de plati Netopia au lansat miercuri aplicatia mobilPay MasterCard Mobile, disponibila pentru telefoane smart pe IOS si Android, ulterior urmand sa fie adaugate si alte platforme, relateaza Ziarul Financiar.

Utilizatorii aplicatiei vor putea efectua plati de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru achizitia de produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri, inclusiv pachete turistice si servicii IT.

Dupa descarcarea aplicatiei pe smartphone, utilizatorii trebuie sa se inregistreze cu datele personale precum nume, prenume, adresa de e-mail si numar de telefon. Accesul in aplicatie este securizat printr-un cod mobile PIN format din sase cifre, definit de utilizator si solicitat de fiecare data cand acesta deschide aplicatia.

Dupa inregistrarea datelor personale, clientii vor putea efectua oricand plati, cu orice card de tip MasterCard.

Applicatia permite in prezent doar plata facturilor emise de catre Orange si reincarcarea cartelelor preplatite ale operatorilor principali de telefonie mobila.

In viitor gama de servicii oferite va creste, urmand sa fie incheiate contracte cu operatorii de telefonie mobila si comerciantii interesati, Netopia are in vedere sa atraga in sistem toti furnizorii de utilitati pana la finalul anului 2013.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Card de credit