• Home
  • Card de credit
  • Numarul cardurilor de credit active a crescut cu peste 110.000 de unitati in 2012
Numarul cardurilor de credit active a crescut cu peste 110.000 de unitati in 2012
22 Februarie 2013
Daca anul 2012 a fost unul dificil pentru banci in privinta acordarii de credite populatiei, nu acelasi lucru a fost valabil pentru vanzarea de carduri de credit, care au avansat cu 5 procente fata de 2011.

Dificultatea de a obtine un credit pentru nevoi personale fara garantii a fortat romanii sa accepte mai usor liniile de credit oferite prin intermediul unui card de credit. Cresterea numarului de carduri de credit active a accelerat in a doua jumatate a anului, de la 2.13 milioane de carduri la finalul lunii iunie acestea au ajuns in luna decembrie 2012 la 2.27 milioane de unitati.

Cresterea numarului cardurilor de credit active a fost insotita de o crestere a volumului de tranzactii efectuate. Acestea au avansat cu peste 20 de procente fata de 2011, la peste 4.2 miliarde lei, realizate prin intermediul a 27 milioane de tranzactii.

Cresterea numarului de tranzactii reflecta o maturizare a consumatorului roman, care accepta mai usor sa plateasca cumparaturile cu un card bancar. In plus, cresterea inregistrata de comertul online se regaseste in aceste date, majoritatea tranzactiilor au implicat plati ale cumparaturilor cu un card de debit sau unul de credit.

Bancile au sprijinit vanzarea cardurilor de credit prin oferirea de beneficii suplimentare, cele mai importante din perspectiva clientilor fiind posibilitatea de plata in rate fara dobanda a cumparaturilor dar si reducerile oferite la comerciantii agreati de banca.

Datorita cresterii inregistrate de dobanda interbancara Robor, in a doua parte a anului 2012, dobanda la cardurile de credit cu dobanda variabila a inregistrat a inregistrat o crestere de peste 1 procent.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Card de credit