Cum ne protejam impotriva fraudelor pe card?
17 Decembrie 2011
Cardul de debit sau de credit are cateva elemente de securitate fara de care cineva nu poate efectua tranzactii

Oricine poate incheia o tranzactie online cu cardul dumneavoastra, daca cunoaste numarul cardului si codul CCV2 inscris pe spatele cardului si alcatuit din 3 cifre, daca acesta nu este inrolat in serviciul de protectie a tranzactiilor pe internet, Verified by Visa sau MasterCard SecureCode, care respecta standardul 3D Secure.

Datele inscrise pe cardul de credit sau debit, pot fi obtinute cu destula usurinta, insa inrolarea in serviciile mentionate, care este gratuita, reduce aproape de zero posibilitatea de fraudare.

Inrolarea in serviciul 3d Secure a devenit obligatorie in cazul unor banci, fara ea nu puteti efectua plati pe internet. Operatiunea consta in stabilirea de catre client a unei parole, care este solicitata apoi pentru acceptarea oricarei tranzactii efectuate pe internet. Necesitatea inrolarii, ca si masura de siguranta pentru tranzactiile online, este data de faptul ca in mediul online nu este cerut codul PIN la efectuarea platii.

In cazul tranzactiilor de retragere numerar la ATM, verificati intotdeauna locul unde este amplasat, evitati zonele nesigure, cu toate ca nici locatiile centrale din orase nu au fost scutite de incercarile de fraudare. Semnalati intotdeauna daca observati elemente suspecte si nu introduceti cardul in bancomat daca aveti suspiciuni.

Evident, in orice situatie, nu divulgati codul PIN si urmariti ce face vanzatorul cu cardul atunci cand efectuati o plata in magazin. Foarte important, nu pastrati codul PIN in acelasi loc in care aveti si cardurile bancare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Card de credit