• Home
  • Auto
  • Piata auto in scadere nu ajuta revenirea leasingului auto
Piata auto in scadere nu ajuta revenirea leasingului auto
15 Noiembrie 2011
Vanzarile totale de autovehicule noi au scazut cu 10% in primele 10 luni ale lui 2011 in timp ce pentru cele second-hand scaderea este de aproximativ 50% conform informatiilor furnizate de Politia Romana.

In topul celor mai vandute masini noi Dacia ramane pe primul loc cu aproximativ 18.000 de unitati vandute, urmata de Skoda si Volkswagen cu cate 6000 de unitati vandute. In ceea ce priveste situatia masinilor second-hand lider la vanzari este Opel cu peste 18.000 de masini vandute urmat de Volkswagen si Ford (17.000 si respectiv 9000 de masini).

Din punct de vedere al valorii masinilor piata este impartita in doua segmente principale: masinile avand preturi reduse, sub 15.000 de euro dar care reprezinta circa 2/3 din piata ca si numar si masinile mai scumpe de 15.000 euro care ocupa cealalta treime din piata din punct de vedere numeric.

Scaderea numarului de masini inmatriculate second-hand se explica prin cresterea importanta a taxei de inmatriculare, in ultima perioada crescand puternic numarul de masini inmatriculate in tarile vecine Romaniei, cazul cel mai frecvent fiind masinile inmatriculate in Bulgaria. O consecinta a acestei evolutii este reprezentata de cresterea numarului de accidente provocate de masinile inmatriculate in alte tari si recuperarea cu greutate a valorii daunelor produse prin intermediului asigurarii RCA.

Numarul redus de masini vandute nu a ajutat nici companiile de leasing auto, acestea continuand sa inregistreze volume in scadere fata de nivelul din anul 2010.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto