• Home
  • Auto
  • Noua Taxa Auto vine cu reduceri de pana la 90 de procente
Noua Taxa Auto vine cu reduceri de pana la 90 de procente
23 Ianuarie 2013
Noua formula de calcul pentru taxa auto definitivata de Guvern, urmeaza sa fie aplicata sub forma timbrului de mediu, cu o formula de calcul diferita fata de cea aplicata pana in prezent.

Noua taxa auto are ca efect o crestere cu 10 procente pentru masinile cu norma de poluare Euro 4 si Euro 3, in timp ce pentru masinile Euro 2, Euro 1 si non-euro, taxa scade cu valori cuprinse intre 60% si 90%.

Reducerea este de aproximativ 60% pentru masini Euro 2 si ajunge la 90% pentru non-euro. Reducerea taxei pentru aceste masini are la baza ideea ca aceste masini vor mai fi circulatie o perioada mai mica de timp, si astfel poluarea generata este mai mica.

Timbrul de mediu se aplica doar masinilor destinate transportului de persoane, care au in afara scaunului soferului, maxim 8 locuri pe scaune. Pentru celelalte tipuri de autovehicule se aplica in continuare vechea taxa auto.

Timbrul de mediu se calculeaza in functie de volumul emisiei de CO2, evidentiat in certificatul de inmatriculare a masinii sau in documentele de omologare.

In ultimul an, numarul masinilor noi inmatriculate a scazut puternicm, la valori intalnite cu peste 10 ani in urma. Unul din motivele acestei scaderi o reprezinta si disparitia din oferta bancilor la creditelor auto, in timp ce la leasingul auto conditiile sunt mult mai severe fata de acum 5 ani.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto