• Home
  • Auto
  • Noua taxa auto a fost aprobata de Camera Deputatilor
Noua taxa auto a fost aprobata de Camera Deputatilor
15 Decembrie 2011
Prin noua taxa se prevede o reducere a taxei de poluare actuale cu pana la 25% si restituirea diferentei de taxa platita de la 1 iulie 2008

In cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea prezentei legi, se poate solicita restituirea sumelor ce reprezinta diferenta platita in plus.

Taxa de poluare va fi platita o singura data, atat pentru autovehicule noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, dar si pentru cele inmatriculate inainte de 2007, pentru care nu a fost platita o taxa de poluare.

Modul de calcul este diferentiat in functie de tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

Piata auto s-a contractat puternic in ultimii ani, cand de la vanzari de sute de mii de masini pe an, acum numarul de autoturisme noi vandute in Romania depaseste cu greu 100.000 unitati.

Si modalitatile de finantare pentru achizitia unui autovehicul sunt acum mai severe decat in trecut, bancile nu mai acorda atat de usor credite auto, iar societatile de leasing au conditii mai dure de finantare.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto