• Home
  • Auto
  • Calculatorul pentru timbrul de mediu auto este disponibil online
Calculatorul pentru timbrul de mediu auto este disponibil online
15 Martie 2013
Incepand cu data de 15 martie 2013, a devenit disponibil calculatorul pentru determinarea timbrului de mediu la inmatricularea masinilor.

Noul sistem de taxare inlocuieste vechea taxa auto si este calculat in functie de emisia de CO2. Emisia de CO2 este luata in considerare in intregime in cazul timbrului de mediu, fata de doar 30% in cazul vechii taxe auto. Emisia de CO2 este determinata pe baza datelor inscrise in cartea de identitate a masinii sau in documentele de omologare.

Pentru acest an sunt estimate incasari de aproximativ 700 milioane lei, o parte din aceasta suma urmand sa fie folosita pentru restituirea vechii taxe de mediu, estimata la 400 milioane lei. Calculatorul este disponibil aici.

Veniturile aduse de catre timbrul de mediu aplicat la inmatricularea masinilor urmeaza sa fie folosite pentru finantarea programelor Casa Verde si programul Rabla, dar si pentru proiecte de infrastructura, apa canal, sau ecologizare iazuri si canale contaminate, a declarat Ministrul Mediului Rovana Plumb.

Timbrul de mediu va fi platit o singura data, la prima inmatriculare a masinii in Romania sau la prima transcriere, cu exceptia mostenirilor sau partajului. Cei care au platit pana acum taxa de poluare nu vor mai plati si timbrul de mediu.

Pentru un autoturism Logan Sandero nou, cu motor Euro 5 de 1.2 cmc, pe benzina, proprietarul plateste un timbru de mediu in valoare de 109 euro, iar pentru un autovehicul de acelasi tip pe motorina si motor de 75 CP valoarea timbruluio de mediu este de 52 euro.

In cazul unui Duster pe benzina si motor de 1.6 cmc, timbrul de mediu are valoarea de 269 euro, iar cel pe motorina 119 euro.

Nu vor plati timbru de mediu autovehiculele misiunilor diplomatice, persoanelor cu dizabilitati, fortelor armate, jandarmeriei, politiei, ambulantele, autovehiculele hibride si electrice, cele istorice sau destinate competitiilor sportive, si cele donate autoritatilor statului gratuit.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto