• Home
  • Auto
  • Calculator taxa auto 2012. A aparut calculatorul taxei de poluare
Calculator taxa auto 2012. A aparut calculatorul taxei de poluare
13 Ianuarie 2012
Din data de 13 ianuarie 2012 pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost publicat noul "Calculator taxa de poluare 2012".

Pentru a afla valoarea noii taxe auto va trebui sa completati mai multe informatii pornind de la numele si prenumelre detinatorului, categoria vehicului, capacitatea cilindrica, vechimea sau normal de poluare. Rezultatele vor fi afisate atat in Euro cat si in lei folosindu-se drept cursuri valutare, valoarea euro stabilita de BNR in prima zi lucratoare a lunii octombrie a anului anterior, pentru anul 2012 acest curs de schimb fiind de 4,3001 lei pentru un Euro.

Masinile prevazute cu motoare Diesel care au din fabricatie si filtre de particule vor primi o reducere de 25% din taxa auto de plata.

Pentru a putea beneficia de aceasta reducere va trebui sa selectati in cadrul acestui calculator taxa auto 2012 optiunea "Reducere taxa cu 25%".

Noua taxa auto se va putea plati intr-un cont deschis la Trezorerie, cont al Administratiei Fondului de Mediu. Taxa auto se plateste o singura data, atat in cazul masinilor noi cat si celor second-hand. Au obligatia de a plati taxa auto si proprietarii masinilor care au fost inmatriculate inainte de 2007 si pentru care nu a fost platita pana acum o asemenea taxa.

Calculatorul noii taxe auto il puteti gasi pe site-ul ANAF: Calculator taxa de poluare 2012


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto