• Home
  • Auto
  • BRD Sogealease a acordat finantari de 92 milioane euro in 2012
BRD Sogealease a acordat finantari de 92 milioane euro in 2012
2 Aprilie 2013
Filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale a acordat in 2012 finantari in crestere cu 11% fata de 2011.

Firma de leasing a incheiat in 2012 un numar de 1890 contracte de leasing, in valoare de 92 milioane de euro. Cea mai mare pondere a finantarilor, de 58.4%, a fost reprezentata de leasingul auto, aceasta avand o contributie importanta in totalul finantarilor pe piata de leasing din Romania in 2012, fiind urmata de finantarile destinate echipamentelor, cu peste 40%.

Finantarea echipamentelor prin leasing a facut un salt de 30% fata de 2011, in special datorita finantarii echipamentelor de constructii, dar si pentru industria prelucratoare. Cea mai mare scadere a finantarilor in leasing a fost inregistrata de domeniul imobiliar. Scaderea are legatura si cu evolutia acestei piete, in Romania ultimilor ani.

"2012 a fost un an satisfacator. Am reusit continuarea trendului ascedent din 2011, de crestere a cifrei de afaceri, si am inregistrat un rezultat financiar net pozitiv. Pe partea de recuperare a creantelor am reusit imbunatatirea numarului de zile de intarziere inca din faza de recuperare amiabila", a declarat Vorles Morlot, Directorul General al BRD Sogelease.

In 2013, BRD Sogelease isi propune o crestere a valorii bunurilor finantate, in linie cu cresterea inregistrata in 2012, in contextul unui mediu economico-social inca instabil si imprevizibil.

Pe langa contextul macroeconomic dificil, anul 2013 aduce importante modificari de ordin legislativ cu impact semnificativ asupra activitatii de leasing din Romania, respectiv adoptarea si implementarea timbrului de mediu pentru autoturisme, aplicarea noului Cod de Procedura Civila, precum si liniile directoare transmise de BNR cu privire la majorarea ponderii finantarilor acordate in moneda nationala.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto