• Home
  • Auto
  • Banca Carpatica a majorat dobanda la creditele auto in euro
Banca Carpatica a majorat dobanda la creditele auto in euro
18 Februarie 2013
Banca a urcat dobanda la credite auto in euro cu jumatate de procent, de la 8.5% la 9%, dobanda pentru credite auto in lei a ramas neschimbata.

In ultimii 4 ani mai multe banci au renuntat sa mai ofere credite auto, in conditiile in care si cererea a scazut semnificativ, odata cu reducerea vanzarilor de masini noi, care s-au prabusit anul trecut pana la valori inregistrate la inceputul anilor 2000.

Cu toate acestea, persoanele fizice care doresc sa cumpere o masina prin intermediul unui credit auto pot sa apeleze la bancile care mai ofera acest tip de produs.

La Banca Carpatica, dobanda pentru acest imprumut este de 9% peste Euribor 6M, la creditele in euro si de 6.35% peste Robor 6M, pentru creditele auto in lei. In cazul imprumutului in euro, marja de dobanda a crescut cu jumatate de procent, miscare care a eliminat avantajul adus de scaderea indicelui Euribor din ultimul an.

Creditul auto de la Banca Carpatica are comisioane zero atat pentru analiza dar si pentru administrarea acestuia. Perioada de acordare este de maxim 5 ani, iar suma maxima poate ajunge la 100.000 euro sau echivalent lei. Clientii trebuie sa dispuna de un avans minim de 25% din valoarea masinii achizitionate.

Pentru masinile second hand, vechimea acestora plus perioada de acordare a creditului nu trebuie sa depaseasca 5 ani. In aceste conditii, masinile mai vechi de 5 ani nu pot fi achizitionate prin intermediul unui credit auto acordat de Carpatica.


Ai nevoie de bani?

Compara peste 600 de credite imobiliare, ipotecare, nevoi personale

Valoare imprumut
Perioada creditului
Destinatia creditului

Alte stiri din categoria Auto